Sivut

sunnuntai 15. lokakuuta 2017

Vakuutusyhtiöiden aivovammabisnes.

Järjestelmä on mätä.


Janne Leinonen, kerroit A-studiossa 3.7.2017, että Suomessa tehdään aivovammabisnestä. Kyllä, olen Janne kanssasi samaa mieltä tästä aivovammaisilla tehtävästä bisneksestä joka on mykkyttänyt koko järjestelmän, tehnyt siitä läpimädän. Toki sinä väitit että tätä kaikkea johtaa Validia ja siellä työskennelleet alansa huippulääkärit, mutta sinulta jäi tarkoituksella mainitsematta eräs taho joka systemaattisesti vakuutusyhtiöiden lähettäminä alidiagnosoi aivovamman saaneita potilaita ja näin vaarantaa räikeällä tavalla potilasturvallisuuden sekä eväävät vammautuneilta heidän tarvitseman elintärkeän kuntoutuksen.


Vakuutusyhtiöiden bisnesmalli.

Lähi-Tapiola sekä monet muut vakuutusyhtiöt kieltäytyvät järjestelmällisesti korvaamasta aivovamman saaneelle asiakkaalle hänelle kuuluvia korvauksia ja kuntoutuksia. Vakuutuslääkärit kieltävät syy-yhteyden vaikka näyttö olisi aukoton, vakuutuslääkäreistä on tullut osa vakuutusyhtiöiden tuloksentavoittelua ja johdon palkitsemisjärjestelmää. 

Miten homma sitten toimii? Vammautunut on saanut jo aivovammadiagnoosin hänelle tehtyjen tutkimusten jälkeen ja hänellä on mahdollisesti kuntoutukset alkaneet omassa sairaanhoitopiirissä. Mikäli vammautuneella on lakisääteinen tapaturmavakuutus voi vakuutusyhtiö lähettää hänet ilman erillistä suostumusta toiseen sairaanhoitopiiriin tutkimuksiin, mutta mikäli vammautuneella on vapaaehtoinen tapaturmavakuutus voi vakuutettu kieltäytyä menemästä, mutta tätä ei vakuutusyhtiö kerro lähettäessään vammautunutta tutkimuksiin toiseen sairaanhoitopiiriin. He kertovat maksavansa matkakustannukset, ateriat ja mahdollisen yöpymisen ja tekevät muutenkin kaikkensa ettei vakuutettu kieltäytyisi menemästä tutkimuksiin.

Mikä on sitten näiden tutkimusten tarkoitus? Vakuutusyhtiöt perustelevat tutkimuksia lisäselvityksillä ja toisen lääkärin kannanotolla jolla saadaan tukea jo tehdyille tutkimuksille, mutta tämä on osa tätä aivovammabisnestä jolla saadaan jo todettu aivovamma katoamaan tai lieventymään huomattavasti.

Näin homma toimii.

Lähi-Tapiolan ja muiden vakuutusyhtiöiden palveluksessa on lääkäreitä, jotka työskentelevät samaan aikaan sekä korvauspäätösten tekijöinä että lääkäreinä sairaaloissa. Tämä yksi sairaala muiden joukossa on Tampereen yliopistollinen keskussairaala ja tämän johdosta vakuutusyhtiöt lähettävät aivovamman saaneita juuri Tampereelle jossa vakuutusyhtiömyönteiset lääkärit vähättelevät ja alidiagnosoivat potilaita tarkoituksenmukaisesti eivätkä käytä käypähoitosuosituksia asianmukaisesti vaan valikoiden ja näin saaden tapaturman syy-yhteyden katoamaan täysin.

Tämän jälkeen nämä vakuutusyhtiön valitsemat lääkärit tekevät asintuntijalausunnon ja uuden diagnoosin lähettäneelle taholle joka käyttää sitä häikäilemättä vammautunutta vastaan.

Asiaa on monesti tutkittu ja osa vakuutusyhtiöistä kertoo, että he ovat laatineet jääviyden välttämisestä sisäiset ohjeet, mutta ne ovat salaisia eikä niitä ole tarkoitettu julkisuuteen. Pääasiallisesti jääviyden ratkaiseminen jää kuitenkin lääkärin itsensä päätettäväksi.

Sosiaali-ja terveysministeriö ei kuitenkaan aio puuttua vakuutuslääkäreiden kaksoisrooliin, vaan toteaa että kielto ei toimisi kenenkään eduksi. On jopa tavoiteltavaa, että kliinisessä työssään vakuutuslaitosten asintuntijalääkärit näkevät hoitopuolen arjen.

Aivovammabisneksen organisaatio.

Johanna Rellman. Erikoislääkäri neurologia, aivovammat, selkäydinvammat ja kuntoutus.
TAYS keskussairaala ( Neurologian vastuuyksikkö)

Muut Tehtävät:

- Rellman kirjoittaa myös STM:lle lausuntopyyntöjä sekä kirjoittaa blogia lääkäriliittoon
- Sosiaaliturvan muutoksenhakulautakunta ( Somla ) 31.12.2018 asti
( Sosiaaliturvan muutoksenhakulautakunta on läkisääteinen sosiaalivakuutuksen erikoistuomioistumeen rinnastettava riippumaton ja itsenäinen muutoksenhakuelin, joka ottaa kantaa Kansaneläkelaitoksen ja työpaikkakassojen antamiin päätöksiin )


Jari Honkaniemi. Hatanpään sairaalan neurologian dosentti, toimialuejohtaja.

Muut Tehtävät:

- Jari Honkaniemi kirjoittaa vakuutusyhtiöille lausuntoja virkamiestittelinään neurologian ylilääkäri
( Valtion virkamieslaki kieltää tämän tyylisen toiminnan )
- Todistaa oikeudessa potilaita vastaan vakuutusyhtiön puolella

Suvi Liimatainen. Neurologian dosentti, toimialuejohtaja, ylilääkäri

Muut Tehtävät:

- Allekirjoittaa useasti aivovammaan liittyviä lehtiartikkeleita muiden vakuutusyhtiömyönteisten lääkärien kanssa
- Työskentelee usein yhdessä Aki Hietaharjun kanssa. Hietaharju on myös työsuhteessa Pihlajalinnaan jonka osaomistajana on Lähi-Tapiola

Muita vakuutusyhtiömyönteisiä lääkäreitä ja aivovammaa vähätteleviä lehtiartikkeleiden allekirjoittajia on:

Pauli Helin. Neurologian dodentti, osaston ylilääkäri TAYS
Jukka Peltola. Neurologian professori TAYS
Sirpa Rainesalo. LT vastuualuejohtaja TAYS
Pasi Jolma. LT apulaisylilääkäri TAYS
Mika Koskinen. Neurologian erikoislääkäri TAYS
Eerika Koskinen. TAYS
Kyösti Haukipuro. Ylilääkäri KELA

Tämä sosiaali-ja terveysministeriön hyväksyntä on myös mahdollistanut tämän vakuutusyhtiöiden pyörittämän aivovammabisneksen jonka tuomista voitoista nauttivat niin poliittinen johto, vakuutusyhtiöiden johto, vakuutuslääkärit sekä nämä vakuutusmyönteiset lääkärit.


Systeemi on läpimätä.

Edellä mainittujen vakuutusyhtiömyönteisten lääkärien ja kaksoisroolissa olevien lääkäreiden sijoittuminen TAYS:iin ja Lähi-Tapiolan sekä muiden vakuutusyhtiöiden käytäntö lähettää vammautuneet Tampereelle lisätutkimuksiin ei voi olla sattumaa. Tämä organisaatio ja keskittymä kertoo järjestelmällisestä alidiagnosoinnista ja törkeästä potilasturvallisuuden vaarantamisesta jota niin vakuutusyhtiöt, edellä mainitut lääkärit ja vakuutuslääkärit harjoittavat.

Janne Leinonen, jäikö edellämainitut seikat vahingossa ilmoittamatta, kun kerroit Validian "aivovammabisneksestä"?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti